Nieuwbouw Villa

Villa Buorfinneleane

Omringd door het Friese landschap ligt een stevig en karakteristiek huis. De woning is ontworpen in nauw overleg met de opdrachtgevers. Het is een complex waarin herinneringen en restanten uit het verleden opgesloten lijken te liggen. De woning bestaat uit een samengesteld stenen hoofdvolume. Hieraan zijn andere elementen toegevoegd; een kas aan de zuidgevel, een erkerachtige uitbouw aan de noordgevel, een half overdekte buitenruimte en balkon aan de oostgevel. Tijdens het ontwerpproces is zowel van binnen naar buiten als andersom gewerkt. Hierdoor is er een grote samenhang ontstaan tussen de gevel, plattegrond en ruimtebeleving. Door de intuïtieve vormgeving ontstaat een beeld van een gebouw wat al langer bestaat en verschillende aanpassingen heeft ondergaan. De ligging op de grens tussen water en land versterkt de woonbeleving. De opdrachtgevers zijn kunstliefhebbers en daar is ruimtelijk op geanticipeerd. Er is een opeenvolging van ruimtes ontworpen die met elkaar in een open verbinding staan; een route langs de verschillende kunstobjecten.



Onderschrift
Beschrijving