Restaurant, luxe suites, vergaderfaciliteiten, winkelruimte en tuin

Heerlijckheid Havenzicht

Bij de realisatie van Heerlijckheid Havenzicht ging het uitvoeren van de werkzaamheden en het ontwerpen en uitwerken ongeveer gelijk op. Atelier Boekhout werd gevraagd toen er al een begin was gemaakt met de eerste sloopwerkzaamheden. Na het overeenkomen van de grote lijnen van het ontwerp werden er vergunningen aangevraagd en ontstond er een intensieve interactie tussen de bouwer en wij als ontwerpteam. Na anderhalf jaar hard werken konden in April 2022 de deuren worden geopend voor het publiek.

Heerlijckheid Havenzicht bestaat uit meerdere panden. De oudste delen dateren uit de 17e en mogelijk zelfs vroeger. Dit betekent dat het behoort tot de oudste bebouwing van Sint Annaland. In de loop van de tijd hebben er veel veranderingen plaatsgevonden en is er vooral veel van de oorspronkelijke bebouwing verloren gegaan. Atelier Boekhout is met het ontwerpen van de nieuw onder te brengen voorzieningen voorzichtig te werk gegaan en heeft vooral zoveel mogelijk willen behouden en zichtbaar willen maken van de oorspronkelijke gebouwdelen. Sommige delen werden terug gerestaureerd.

De 5 luxe suites op de verdieping zijn bestemd voor verhuur. Hiervoor heeft Atelier Boekhout, geïnspireerd op datgene wat het gebouw ons aanbood drie identiteiten uitgewerkt. Een bruidssuite met opengewerkte kap, drie suites waarin de meekrap kleur leidend was en een suite waar de oude balklaag behouden kon worden. Deze hebben we een retro / industrieel karakter meegegeven.

Heerlijckheid Havenzicht heeft 3 vloerniveau’s:

Souterrain (ca.450m2) met daarin vergaderfaciliteiten, toiletten horeca, nevenruimtes en oude kelders voor besloten bijeenkomsten.

Begane grond (ca.450m2) met restaurantruimte, keuken en een winkelruimte.

Verdieping (ca.450m2) met 5 luxe suites (hotelfunctie).

Uitgevoerde werkzaamheden door Atelier Boekhout:

  • ontwerp exterieur, van nieuw en vernieuwd gebouwdeel (wit gekaleid deel).
  • ontwerp en uitwerking interieur
  • tuinontwerp
  • afstylen en inrichten van alle voorzieningen
  • bouw- en procesbegeleiding