Vakantiehuis Vlieland

Boshuis het Paviljoen Vlieland

Het Paviljoen is een vakantiehuis wat uit twee woongedeeltes bestaat. Een klein huisje voor twee personen en een groter huisje voor zes personen. Beide huizen kunnen door middel van het openen van een verschuifbare wand aan elkaar gekoppeld worden, waardoor er een acht persoonshuis ontstaat.

Uitgangspunt voor dit huis, met best wel een forse afmeting, dit mooi in te passen in het bos, waarbij de impact op de natuur geminimaliseerd wordt en de beleving van het bos optimaal blijft. Een middel om dit te bereiken is door de begane grond aaneengesloten te realiseren en tussen de verdiepingen ruimte te laten. Hierdoor ontstaat er een open ruimte tussen de twee verdiepingen waar het bos tussendoor zicht-/voelbaar is. Door de achterover vallende gevels ontstaat er een weglopend perspectief waardoor de impact van de gevels kleiner wordt. De beide verdiepingen worden afgedekt door overstekende daken van zinken golfplaten, die zo rank mogelijk zijn gedetailleerd. Hierdoor ontstond er een sfeer die min of meer doe denken aan een Aziatisch aandoende architectuur. Deze sfeer hebben we ook doorgezet in het interieur. Gefilterd licht door houten rasters voor de ramen, overwegend gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en staal en een sober kleurgebruik zoals zwart, wit en grijzen.

Het twee persoonshuis is verticaal opgebouwd. Dat wil zeggen een lounge en keukenruimte op de begane grond met een terras bij de entree. In de ruimte op de begane grond is een open vide met daarin een spiltrap naar de verdieping. Op de verdieping een tweepersoonsbed in een groot panoramaraam op ooghoogte, daarnaast een open douche en afgesloten toilet. Openslaande deuren naar het dakterras maken dit huisje compleet.

Het zes persoonshuis heeft een grote begane grond met een slaapkamer en douche-/toiletruimte op de begane grond. De buitenruimte van dit huis bevindt zich op de vlonder die grenst aan de woonkamer. In de woonkamer is ook hier een vide met een spiltrap naar de verdieping. Op de verdieping zijn hier twee slaapkamers te vinden.


Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland

Boshuisje Vlieland